BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

6 de febrer del 2010

UNA BARRACA AL TERME DE COLLBATÓ


Tot baixant de la torre de can Dolcet, al costat de camps de vinya i a prop de l'autovia, quan encarem el camí cap a Esparreguera, podem visitar una bonica barraca.


 


Situada a 280 m d'altura, en les coordenades E 402810, N 4601225, és una barraca de planta circular amb una construcció annexa i un dipòsit a la part del darrere (segurament servia per preparar el brou bordelès). En la construcció annexa, que no té sostre, sembla que hi havia una menjadora (una pedra encastada a la paret) i llar de foc. La barraca, en canvi, està en molt bon estat. No té llinda i té voladís. El gruix de les parets és de 60 cm i el diàmetre interior és d'1,7 m. Hi ha porta de fusta. La volta es comença a tancar a l'alçada de la porta i acaba amb dues grans lloses. La roca és calcària i hi ha morter.

Sobta trobar una construcció en aquest estat, tan a prop d'una petita urbanització i una pista. És una agradable sorpresa.


1 comentari:

  1. he deixat un comentari, però em sembla que no s'ha desat bé, només quatre paraules per dir que trobo molt interessant el bloc i que l'aniré seguint.
    corialment
    maria

    ResponElimina