BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

25 d’agost del 2012

PREMI LIEBSTER


Fa uns quants dies (més aviat un parell de mesos) el meu bloc va rebre un missatge en el qual en Rafa Martin d'Excursions en transport públic em concedia el premi Liebster, una mena de cadena que enllaça blocs que interessen als blocaires.






Diverses circumstàncies no m'han permès, fins ara, posar-me a fer rodar la roda d'aquests premis. També és cert que segueixo pocs blocs (i al meu tampoc li dedico gaire temps). No obstant això, aquí us detallo els blocs que considero interessants (i que tenen els requisits que marquen les normes dels premis: hi ha altres blocs que m'interessen que no indiquen els seguidors o que superen el límit establert i que, per tant, he descartat). Tots els blocs tenen en comú que tracten temes de patrimoni i, per tant, recuperen la memòria, que moltes vegades ens volen fer perdre. Només si tenim memòria del que hem estat, podrem saber què serem!

Aquests són els blocs que he triat:

1. Memòria dels barris (http://memoriadelsbarris.blogspot.com.es/)
 
Un bloc interessant per les descripcions que fa de l'antic municipi d'Horta i voltants. Molta informació i amb dades molt interessants. Els antics municipis annexats a Barcelona també tenen història i patrimoni!

2. Montcada i Reixac (http://montcadareixac.blogspot.com.es/)
 
Un altre bloc que recupera la memòria, en aquest cas, d'un municipi del Vallès, completament desfigurat pel suposat progrés. M'agrada saber coses del passat!

3. Mary Ann hold my hand (http://maryannholdmyhand.blogspot.com.es/)
 
Un bloc amb itineraris i curses, però vistes des de la prespectiva personal i explicant sentiments. A més es completa amb textos elaborats relacionats amb la muntanya.

4. Antics hostals de camí ral (http://hostals.blogspot.com.es/)
 
Un bloc amb molta informació sobre un patrimoni que és ben oblidat: els edificis que féien d'hostals en altres èpoques en que el transport es feia amb animals.

5. Masies de les Guilleries i del Collsacabra (http://llbalasch.blogspot.com.es/)
 
Un bloc més aviat fotogràfic que repassa l'estat de les masies del sector. Una visió de l'abandó de la vida rural.


Pels als guardonats:

A continuació us poso les normes del premi; evidentment, sense cap compromís de continuar amb la cadena.

 
1.- Copiar i enganxar el logotip del premi al bloc, i enllaçar al blocaire que t’ho ha otorgat.


2.- Nominar als teus 5 blocs favorits (han de tenir menys de 200 seguidors) i deixar un breu comentari en els seus blocs per fer-los saber que han rebut el guardó.


3.- Demanar i esperar que aquests blocaires passin el guardó a altres 5 blocs.

 

2 comentaris:

  1. Us felicito per la qualitat d'aquest bloc. M'he pres la llibertat de copiar una frase vostra i la meva recomanació per part dels blocaires que visiten el meu blog:
    montcadapost.blogspot.com

    Cordialment
    Ricard Ramos Jimenez
    Montcada i Reixac

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!

      Senzillament es tracta de sensibilitzar i fer veure a tothom que tenim molt patrimoni oblidat, fet pels nostres avantpassats que no van tenir una vida tan fàcil com la nostra.

      Salutacions,

      Joan M. Vives

      Elimina