BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

5 de novembre del 2012

LA NOVA BARRACA DEL PLA D'ANYELLA

 


Gairebé 150 anys després de la seva construcció, el Pla d'Anyella té una "nova" barraca. No és que s'hagi construït de nou, sinó que durant el mes d'octubre de 2012, el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, amb l'acord del propietari, va promoure la rehabilitació de la barraca del Clot de la Fou, que va anar a càrrec de la Feixa (http://lafeixapedraseca.com/).
 





Ara, a primers de novembre, vaig anar cap al Pla d'Anyella per veure com havia quedat la barraca i, realment, ha quedat molt bé. Des d'aquí, vull felicitar als membres de la Feixa pel seu treball. Tant de bo, que es puguessin rehabilitar moltes més barraques emblemàtiques o representatives com ho és aquesta en relació a la tradició ramadera del Ripollès.

Com deia, la Feixa, ha fet un bon treball. Han arreglat l'esvoranc que hi havia a l'indret de la xemeneia, han fet visible el pedrís circular de l'interior de la barraca, han fet el pedrís de la part exterior han netejat la vegetació  que tapava les entrades i han refet el sostre amb pans de herba. En resum, han dignificat la construcció i li han donat uns quants anys més de vida.

Ara, la barraca fa goig de veure. Esperem que els visitants siguin curosos amb la barraca, i el seu entorn, i que les vaques no s'hi fiquin.
 
El Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès ha encetat una campanya de micromecenatge per tal de poder cobrir les despeses de la rehabilitació d'aquesta barraca; així tots els que hi col·laborin es podran sentir una mica partíceps d'aquesta recuperació.

Seguidament podreu veure un recull de fotografies de la barraca. En les dues primeres fotografies veiem les dues llindes i la data que hi ha en la barraca de planta circular.
 
 
 
La barraca amb els pedrissos on, en les fotografies antigues, es podien veure asseguts als pastors.
 



Una visió del sostre. En primer terme la barraca de planta rectangular.
 
 
Una visió de conjunt de l'emblemàtic racó del Clot de la Fou. Un veritable homenatge als nostres pastors!
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada